вівторок, 16 серпня 2011 р.

Акційне літо Мережі громадських організацій Північно-Східної України триває


З червня 2011 р. в Полтавській та Чернігівській областях триває реалізація проекту «Акційне літо Мережі громадських організацій Північно-Східної України» в рамках проекту СОКМО «Підтримка громадських ініціатив у малих містах Північно-Східної України» за сприяння Національного фонду підтримки демократії (NED).

На початку серпня одночасно в містах Комсомольську, Полтаві та Чернігові пройшла вже 2-га спільна акція. Її метою стало об’єднання зусиль громадських організацій-учасників Мережі Північно-Східної України, для попередження торгівлі людьми та комерційної сексуальної експлуатації дітей. Інформаційну підтримку акції надали Міжнародний Центр «Ла Страда – Україна» та Всеукраїнська мережа протидії комерційній сексуальній експлуатації дітей (члена міжнародної організації ЕКПАТ).

Торгівля людьми - один з найтяжчих злочинів проти людини. За визначенням ООН, сьогодні він вважається третім найприбутковішим злочином у всьому світі (після контрабанди наркотиків і зброї). Не дивлячись на те, що работоргівлю скасували ще кількасот років тому, на жаль, рабство нікуди не зникло, воно просте змінило свій вигляд. Багато українських жінок, чоловіків та дітей потрапляють за кордон для примусової праці та комерційної сексуальної експлуатації. Жертвою работоргівців може стати будь-хто незалежно від статі та віку, тому дуже важливим є інформування громадян про реальне існування проблеми торгівлі людьми та надання практичних порад, що допоможуть зберегти здоров’я і саме життя. Саме це і стало метою 2-гої спільної мережевої акції, яка пройшла 3-5 серпня в містах Чернігові, Полтаві та Комсомольську.

Комсомольськ, 3 серпня
Організатори: Комсомольські міські ГО «Центр розвитку дітей і сім'ї «РОДІС», «Товариство захисту прав дітей-інвалідів «Ніжність», «Дитяча рада» , «Парламент дітей м. Комсомольська» та міське представництво Всеукраїнської ГО «Українська академія універсології»




Комсомольськ, 4 серпня
Організатор: Комсомольська міська ГО «Молодіжний продюсерський центр»




Полтава, 5 серпня
Організатори акції: Полтавська міська ДЮО «КРОК» і Полтавська обласна організація національної спілки письменників України




Чернігів, 5 серпня
Організатор: Чернігівська міська молодіжна ГО «Центр прогресивної молоді «Апельсин»




Нагадаємо, що 2-га спільна акція, яка була спрямована на попередження торгівлі людьми та комерційної сексуальної експлуатації дітей, є складовою проекту «Акційне літо Мережі громадських організацій Північно-Східної України», який реалізує Комсомольська міська ГО «Центр «РОДІС» в рамках проекту Сумського обласного комітету молодіжних організацій «Підтримка громадських ініціатив у малих містах Північно-Східної України» за сприяння Національного фонду підтримки демократії (NED).

Наразі учасники проекту «Акційне літо Мережі громадських організацій Північно-Східної України» готуються до проведення 3-тої спільної акції «Ми - за безпеку дітей в інтернеті!». Вона відбудеться 17-19 серпня одночасно в містах Чернігові, Полтаві та Комсомольську з підтримки відомої в Україні програми «Онляндія – безпечна веб-країна» та Міжнародного Центру «Ла Страда-Україна».

0 коммент.:

Дописати коментар