суботу, 3 вересня 2011 р.

В Полтавській і Чернігівській областях відбулась спільна мережева акція «Ми – за безпеку дітей в Інтернеті!»

17-19 серпня 2011 року в містах Комсомольську, Полтаві та Чернігові пройшла 3-тя спільна акція в рамках проекту «Акційне літо Мережі громадських організацій Північно-Східної України», який реалізовує Комсомольська міська ГО «Центр «РОДІС» в рамках проекту СОКМО «Підтримка громадських ініціатив у малих містах Північно-Східної України» за сприяння Національного фонду підтримки демократії (NED).

Спільна мережева акція пройшла під гаслом «Ми – за безпеку дітей в Інтернеті!» Її метою стало привернення уваги місцевих громад до існування ризиків, яким піддаються діти, підлітки і молодь під час користування Інтернетом. Крім того, організатори спільної акції мали на меті підкреслити значення батьків у навчанні дітей безпечному користуванню Інтернетом.

Вже кілька років безпечною онлайн-платформою для навчення дітей правил безпечного користування Інтернетом, виховання коректної поведінки у мережі є сайт www.onlandia.org.ua , відомої в Україні програми «Онляндія – безпечна веб-країна». Значний вклад у вирішення проблеми безпеки дітей в Інтернеті належить також Міжнародному Центру «Ла Страда – Україна» http://www.la-strada.org.ua/ http://internetbezpeka.org.ua/ Саме за підтримки програми «Онляндія – безпечна веб-країна» та Міжнародного Центру «Ла Страда – Україна» і відбулась 3-тя спільна мережева акція «Ми - за безпеку дітей в Інтернеті!».

Комсомольськ, 17 серпня 
Організатори акції: Комсомольські міські ГО «Центр розвитку дітей і сім'ї «РОДІС» та ГО «Молодіжний продюсерський центр», а також «Товариство захисту прав дітей-інвалідів «Ніжність», «Дитяча рада», «Парламент дітей м. Комсомольська» та міське представництво Всеукраїнської ГО «Українська академія універсології». Співорганізатором акції стала депутат Комсомольської міської ради Н.Р.Карпець. Докладно про акцію тут http://www.rodis.org.ua/2011/08/blog-post_21.html



Чернігів, 18 серпня 
Організатор акції: Чернігівська міська молодіжна ГО «Центр прогресивної молоді   «Апельсин»
 
  

Полтава,19 серпня 
Організатори акції: Полтавська міська ДЮО «КРОК» і Полтавська обласна організація національної спілки письменників України



Інформація про результати 3-ої спільної мережевої акції «Ми – за безпеку дітей в Інтернеті!» увійде до буклету «Акційне літо Мережі громадських організацій Північно-Східної України» і буде розповсюджена серед учасників Мережі. Також результати даної спільної акції будуть висвітлені в журналі молодіжних організацій Північно-Східної України «Спалах». Очікується, що дана спільна мережева акція буде сприяти подальшому розвитку Мережі громадських організацій Північно-Східної України.

0 коммент.:

Дописати коментар